Ocak Ayı Etkinlikleri

16.01.2024 42

OCAK AYI ETKİNLİKLERİMİZ


Anlamını Bul Etkinliği

Sınıflarda anlamını bul kartları dağıtıldı. Öğrenciler takımlarını belirleyerek kelime seçimlerini yaptılar. İçlerinden seçilen biri imalar ve dolaylı yoldan anlatarak takım arkadaşının anahtar kelimeyi bulması sağladı. Oyun bu şekilde takımlar arasında sürdü. Böylelikle öğrencilerin kelime hazineleri ve ifade becerilerinin gelişimine katkı sağlandı.

16-01-2024

 

 

 

 

 

 

 Hatırlatmaca

Etkileşimli tahtadan hazırlanan bulmaca öğrenciler ile paylaşılır. Belirlenen kelimeler ile başka kelimelerin çağrıştırdığı hedef kelimelere öğrencilere buldurulur. Kelime gruplarının çağrıştırdığı yeni sözcük bulmacadaki ilgili boşluğa yazdırılır. Bu etkinlik ile öğrencilerin kelime hazineleri geliştirilmiş ve anahtar kelime bulma becerilerine katkı sağlanmıştır.

 

16-01-2024

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması

Anahtar kelimeler Dede Korkut Hikayelerinin vermek istediği ana fikirlerden hareketle belirlenir. Öğrencilerle bu kelimeler bu kelimeler paylaşılır. Öğrencilerin seçtikleri anahtar kelimelerden hareketle yeni bir hikaye yazmaları istenir. Böylelikle yazma becerileri ve düşündüğünü ifade etme becerilerinin gelişimine katkı sağlanır. 

16-01-2024